fredag 11 mars 2016

New Age i kristna kläder (Förförelse nr 28)

Jesus talar i Matteus kap 7 om predikanter och lärare som inte är får själva. Han kallar dem för vargar i fårakläder (Matt 7:15). Dessa är personer som går klädda i fårkostym och talar kristet språk, men som inte för inte fåren till Herden, Herren själv - utan till sig själva för slakt. Ofta för en frikostig ersättning.  Fåren följer dem, betalar inträde och det blir fest med lammkotlett och potatisgratäng.

Att genomskåda vargar är inte särskilt svårt. De ser vilda ut, jagar kaniner och flåsar dig i nacken. Men att se en varg som kommer och talar om Gud, att älska Jesus Kristus och att himmelriket är nära är lite svårare.

Idag är många kristna församlingar inte särskilt vakna på vem som lär vad - eller vem predikanten är som gästspelar. Budskap om kärlek och förlåtelse, skön musik, snygga kläder och lättsam underhållning ger en fin söndagsförmiddag eller kväll. 

Måste gudstjänst vara tråkigt? Nej. Men gudstjänsten måste vara grundad i Bibelns Gud och hans Ord. Annars blir det lätt för dig att bli ett skrovmål för en hungrig jägare på jakt efter lammkött.

NEW AGE och New Age-ideer säljs idag av många storsäljande kristna författare och föreläsare. Det gäller för troende att lära sig se vad dessa ideer är - hur de gör dig levande i köttet, men död för Gud i tron. Det är sorgligt att se godtrogna kristna sitta och lyssna till New Age predikanter som inte håller isär Bibelns Gud från hinduismens miljoner avgudar eller buddhismens frälsningslära. New Age har en "Kristus" som är hindu, buddhist och ser kristen till utseendet. Och han kostar pengar. Det finns en annan Jesus som ger dig ett annat evigt liv. Du är gud och får evig död.

Tar du emot anden som faller från New Age predikanterna i ropet på eld över församlingen, är du inte längre kristen. Du har blivit New Ageare. Det som föds i extasen är den ohelige ande. Det är inte Bibelns Gud bakom kaoset på dessa gudstjänster.

Bill Johnson hysteri
https://www.youtube.com/watch?v=LjYW7NLxcmY&list=PLQz7IQA9ce9rHNWmRHaksEiqA6yPzTTWr


New Age ideen om evigt liv, Bezel Triple B
https://www.youtube.com/watch?v=ufyWP-j85Dc

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar