lördag 12 mars 2016

Andlig urskiljning (Beth Moore)

Hur ser man bedrägerier och lurendrejare? Om man nu inte gillar att bli lurad? Ska man använda sig av sin kvinnliga intuition, eller kan man lära sig saker av att studera bibelordet på ett enkelt sätt?

Beth Moore, en populär evangelist från Southern Baptist Convention, går här i den länkade första videon igenom verser i 2 Timoteusbrevet kap 3. Texten säger att människor (också kristna) ska bli rätt elaka och bedra varandra värre och värre innan Herren kommer tillbaka.


Beth Moore Discernment
https://www.youtube.com/watch?v=Wmv1KFxTmD4


Ser man på nästa video läser Beth Moore på en jättekonferens ur Bibeln i en meditationsövning kallad Lectio Divina som går ut på att läsa en passage och sen stå tysta och låta texten sjunka in och på så sätta "höra Herren" i tystnaden. Säkert väldigt effektivt med 20 000 deltagare. Metoden är typisk för Romersk katolsk mystik och Beth Moore är en Baptist på pappret, så hon ska inte syssla med sådana här rituella övningar. Om hon nu inser att Herren talar i sitt ord. Anden kan också svara i bön. Men mystiska övningar ska vi inte syssla med. Beth närmar sig snart nya andligheter och lämnar bibeltron för en massa religiöst krims krams. Vet att hon sysslar med kontemplativ bön och har fått kritik för det. Det är en annan mystisk teknik som går ut på att upprepa bibelord för att känna Gud inuti.

Känner Herren gör vi i en levande relation till Jesus och vi behöver inte göra oss till. Han känner oss redan - utan mystiska metoder.

Beth Moore Lectio Divina at Passion 2012
https://www.youtube.com/watch?v=JX9HcmxfyDQ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar