lördag 12 mars 2016

Heidi baker 1 (Följ gudarna!)

Den amerikanska profet-predikanten Heidi Baker är en favorit hos många karismatiker ur Torontoväckelsen 1994. Hon har barnhem för föräldralösa i Mozambique och sägs ha gjort mirakler som att föda tusentals barn och väcka döda till liv. Heidi har mycket inlevelse och tro på Guds helande under i vår vardag.

Frågan är inte om Gud gör under, eller om någon person varit med om det. Gud gör under än idag! Evangeliet ska följas och bekräftas av tecken på att det är sant. Gud understryker genom tecken budskapet om Jesus Kristus. Men predikar Heidi evangeliet?

I den här videon finns klipp på Heidi Baker där hon uppmanar människor med de något udda fraserna: "följ gudarna," lyd gudarna,"kom i gudarnas närhet."

"Obey the commands of the Lords."

För den som tror att hon menar "lyd Guds bud," dvs de tio budorden, får lyssna en gång till! Det är ett sss för mycket i varje mening!

Det finns en passage i 5 Mosebok kap 13 som beskriver profeter som gör riktiga tecken och under och sen säger: Kom låt oss följa andra gudar (5 Mos kap 13).

Det är ingen miss att hon gestikulerar med handen och säger: Herrarnagudarna! En gest hon gör är rätt lik getguden Baphomets handsignal i den kända medeltida återgivningen av satan.

Levde vi under Gamla Testamentet skulle lagen verkställas för henne. 

New Age har kommit till kyrkan. Och människor som hör Heidi blir så berörda - av gudarna.

The false gods of Heidi Baker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar