söndag 13 mars 2016

Romarbrevet 16:17 (vers)

Romarbrevet 16:17 uppmanar oss att separera oss från dem som lär saker tvärtemot vad grundläggande kristen tro är. Idag är det vanligt att devalvera värdet på tron och innehållet i den för att komma överens och göra "stora saker för Gud." Det är sant att vi inte ska gå i skyttegravskrig mot varandra över saker som ingen har mer kunskap om än någon annan. Men att samarbeta med Romerska katoliker i evangelisation t.ex. är motsägelsefullt på mer än ett sätt. Det behövs inte spridas något evangelium hos eller med katoliker. För dem är det bara att gå i kyrkan och följa 900 sidor katekes och respektera påven som ofelbar i sitt läroämbete som gäller. Vad kan en protestant eller evangelisk kristen ha gemensamt med Romersk katolicism? Jesu kropp och blod i bröd och vin? Böner till Maria? Och gå i mässor och betala för bön för döda släktingar?

Katolsk karismatik är en mycket större internationell kyrkorörelse än man kanske tänker på, en ekumenisk rörelse som idag innefattar Trosrörelsen och t.o.m stora f.d. bibelbaserade evangeliska kyrkor. I Sverige kan man tänka på Livets ord, Evangelisk frikyrkan, EFS och New Wine.

Mark them that cause divisions and offences contrary to the doctrine ye have learned, and avoid them. KJV

NIV
Romans 16:17-18 “I appeal to you, brothers, to watch out for those who cause divisions and create obstacles contrary to the doctrine that you have been taught; avoid them. For such persons do not serve our Lord Christ, but their own appetites, and by smooth talk and flattery they deceive the hearts of the naive.”

Exempel på en "profet" som inte gör vad versen säger.

Video Mike Bickle Catholic Ecumenical conference 2015
https://vimeo.com/146980925

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar