lördag 12 mars 2016

Andlig urskiljning (Definition)

Andlig urskiljning kan enkelt definieras med verserna ur 1:a Johannesbrevet kap 4:2-3.

Så känner ni Guds Ande: Varje ande som bekänner att Jesus Kristus är kommen i köttet är från Gud: Och varje ande som inte bekänner att Jesus är kommen i köttet är inte från Gud: Detta är antikrists ande (1 Joh 4:2).

Den ande som bekänner Jesus Kristus är kommen till världen, som Gud och människa, Guds Son, vår Frälsare, är från Gud (Joh 1:1, 1:14, Joh 3:16, 1 Tim 3:16). 

Antikrists ande bekänner inte Jesus Kristus, Guds Son. Antikrist är en ande som bekänner sig själv som Frälsare, en annan slags Jesus Kristus. Och säger att Jesus är en vishetsmästare eller god person som vi kan efterlikna, eller bli själva.

Paulus beskriver denna person: Han motsätter sig och upphöjer sig över allting som är Gud och sätter sig själv i Guds tempel, sitter på Guds tron och utropar sig själv som Gud (2 Thess 2:4).

Kristus ödmjukade sig och är Kungarnas Kung. Antikrist vill ta hans plats.

Christos (grek) betyder den smorde - Messias (hebr). Antichristos betyder den smorde - istället för Kristus - en frälsare som tar Kristus plats. Anti (grek) - mot Kristus, istället för Kristus.


Buddha, Krishna, Påven, Joseph Smith, Muhammed, popstjärnor, politiker och du och jag? Så tänker man i New Age. Du och jag är gud och kan ge världen fred.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar